• «Η κοινωνικη και αλληλεγγυα οικονομια ειναι μια ιδεα που οραματιζομαστε εδω και 200 χρονια […]. Επαφιεται σε εμας να συνδυασουμε τις ικανοτητες μας και να υλοποιησουμε αυτες τις προσπαθειες»

  - Paul Singer, Εθνικός Γραμματέας για την Κοινωνική Οικονομία στη Βραζιλία 

  Άνθρωποι σε χώρες με χαμηλό εισοδήματα αντιμετωπίζουν συνεχείς προκλήσεις στο εργασιακό τους περιβάλλον όπως εκμετάλλευση, αβέβαιες συνθήκες εργασίας και ζωής, περιβαλλοντική μόλυνση του χώρου ζωής και υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Αυτές οι προκλήσεις, τα τελευταία χρόνια, δεν περιορίζονται μόνο στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Δυστηχώς, φαίνεται ότι καλές συνθήκες εργασίας παγκοσμίως δεν συνάδουν με το κύριο οικονομικό μοντέλο. 

  Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι οι μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις του καιρού μας - μετανάστευση, κλιματική αλλαγή, εξάντληση των φυσικών πόρων - μπορούν να αντιμετοπισθούν μόνο με λύσεις που αναπτύσσονται με παγκοσμιοποιημένη προοπτική αλλά εφαρμοζόνται τοπικά. Από εργασιακές καταλήψεις σε κοινωνικές επιχειρήσεις, άνθρωποι σκέφτονται νέες ιδέες που βελτιώνουν τη ζωή τους, συνήθως υπό συνθήκες έλλειψης εναλλακτικών. Παρόλ'αυτά, πρόσφατα διαφορετικές ιδέες μας παρέχουν παραδείγματα όπου η υιοθέτηση αλλυληγγύης οδηγεί σε αειφόρους τρόπους ζωής. Αυτές οι εναλλακτικές στον καπιταλιστικό τρόπο κοινωνικής οργάνωσης υιοθετούνται και μεταλλάσσονται σε όλο και περισσότερα μέρη και από όλο και παραπάνω κόσμο. Παραδείγματα επιτυχημένων πρακτικών βασισμένων στην αλληλεγγύη, οι περισσότερες των οποίων, τοπικών περιλαμβάνουν οικιστικά έργα, οργανώσεις παραγωγών - καταναλωτών, δημιουργία νέων πλαισίων τοπικής ανταλλαγής, φιλανθρωπικούς οργανισμούς, προγράμματα που στηρίζονται στη δωρεάν ανταλλαγή πληροφοριών και εργασίας. Η επιτυχία αυτών των έργων αποτελεί τoν καλύτερo πρεσβευτή της δυναμικότητας της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας για ολοένα αυξανόμενο πληθυσμό που αναζητά εναλλακτικούς τρόπους κοινωνικής οργάνωσης της ζωής τους.   

  "Το ονομάζουμε SUSY - Αειφορία και Αλληλεγγύη στην Οικονομία!"  Παρέχουμε ενημέρωση για εναλλακτικές πρακτικές οικονομικο-κοινωνικής οργάνωσης από το τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Η ιστοσελίδα αυτή αποτελεί ένα αρχικό επίπεδο για το ενδιαφερόμενο μέρος που επιθυμεί να ξεκινήσει την εξερεύνηση των εναλλακτικών στην Αειφορία και Αλληλέγγυα Οικονομία!   

  Τι;

  Ποιό είναι το πρόβλημα;

   Το παρόν κυρίαρχο οικονομικό σύστημα τείνει προς την αδιάκοπη ανάπτυξη με πολιτικές που υποστηρίζουν και διευκολύνουν αυτή την ιδέα. Ο χρηματο-οικονομικός τομέας κερδίζει συνεχείς διόδους στη δημόσια σφαίρα και αγορές συνεχίζουν να δημιουργούνται χωρίς σταματημό και έλεγχο για τις επιπτώσεις τους... Εν συντομία: Η οικονομία ακολουθεί τις προσταγές των ταγών της οικονομίας και όχι κατ'ανάγκη αυτή του πληθυσμού που θεωρητικά υπηρετεί. 

  Η λύση βρίσκεται στη SUSY!

  Κοντα Σου!

  Που βρισκεται η SUSY?


  Σε αυτή την ιστοσελίδα  θα βρεις εθνικές έρευνες από εναλλακτικές πρακτικές από όλο τον κόσμο και συγκεκριμένες προτάσεις κι ευκαιρίες για δραστηριότητες. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι παρέχουμε εισηγήσεις που είναι τοπικές σε ΕΣΕΝΑ, οπουδήποτε και να βρίσκεσαι στον κόσμο.

  Εδώ είναι η SUSY! 

  Ενεργοποιησου

  Δες πως μπορείς να επωφεληθείς από την πρωτοβουλία SUSY 

  Μάθε περισσότερα, συνδέσου με ανθρώπους παρομοίων απόψεων, σύστησε το SUSY σε άλλους, γίνε το παράδειγμα και δημιούργησε το δρόμο σου μέσω της Αλληλέγγυας Οικονομίας. Είμαστε εδώ να σε υποστηρίξουμε όπως μπορούμε!  

  Η SUSY μπορεί να γίνει πραγματικότητα!  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ SUSY ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


  Η ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί με τη χρηματική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας βρίσκεται υπό τη μοναδική ευθύνη του προγράμματος SUSY και υπό καμία συνθήκη δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αντιπροσωπεύει τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

   

  Facebook
  Twitter
  Youtube